lauantai 1. marraskuuta 2008

Mora mora!!

Toliara!!! Madagascar! ASIAA. Nyt tuntu et laskeutu eksoottiseen paikkaan! Harmi et lentoemo istu mua vastapäätä tulolennolla etten saanu räpsäistyä kuvaa. Tää oli nimittäin ihan tajuttoman hieno ilmasta käsin!

Olen hengaillut täällä kuumassa etelässä nyt pari päivää- jota ennen siis Antananarivossa, Madagascarin pääkaupungissa.

Saavuin Antananarivoon 26.10. Se oli kyl kaupunkina aikamoinen kaaos, johon sain kunnian tutustua vajaavaisin matkatavaroin, kun rinkka oli jäänyt Mauritiuksen lentokentän nurkkaan...Sain metsästää sitä pari päivää ennenkuin se löytyi...heh. Air Mauritius antoi kyllä 50€ kipurahaa ja onneks olin ottanu melkein kaiken arvokkaan käsimatkatavaroihin- mut aika paljon oleellista en! Mutta kiitettävän hyvin he kuitenkin hoisivat tuon, pointsit Air Mauritiukselle ja supermukavalle lentokentän virkailijalle, joka otti kunniatehtäväkseen mun rinkan etsimisen!

Ja lisäkommellukseksi vatsapöpö iski ennen Tanasta (=Antananarivo=Tananarive) poistumista.. Jaiks, no onneks se ei kestäny kuin vuorokauden (joskin siinäkin oli yksi vuorokausi liikaa). Latkin sitten tiko fruit-mehuja ja söin varovaisesti voileipäkeksejä ja sulatejuustoo ja lepäilin sen pois. Ja kyllä se sillä sit menikin ohi... Kai tääkin nyt kerran piti kokea et osaa olla taas varovaisempi myöhemmin. Söin nimittäin tyytyväisenä salaatteja ym. juttui vaik oli kyl varoitettu...Mauritiuksella ei ollut ongelmaa edes hanaveden kanssa eikä ollut aiemmin edes Kiinassa, Nepalissa tai vatsatautien pahamaineisessa Intiassakaan....

Joo, mut mitäs mitäs? Tässä lisää fiiliksiä Madagascarilta!!! Kuvasin kunnolla toivuttuani eilen kasveja- niinkuin olin hingunnutkin.

Ja lisaa!!! Naita riittaisi vaikka kuinka...

Haa, ja näyttääks tää 10€ huoneelta?? Mahtavaa, seinät on jykevät niinku jossain linnassa ja tää siis jatkuu vielä kylppäriks ja eteiseks.

Tuuletin on katossa -ja sitä tulee kyl käytettyäkin- tääl on nääs very hot. Vaik on siis kevät ja kesäinen sadekausi aluillaan niin sitä ei kyl ollenkaan huomaa! Ainakin toistaiseks ollu ihan kuivaa ja aurinkoista. Oma arvio +30. En oo kyl saanu tarkistettuu mut siestaa ihmiset vetelee 12-15 välillä ja melkein kaikki paikat on suljettu... Ja kyl alkaa nääntyy, jos ihan hirveesti siihen aikaan on ulkosalla.
Tanassa oli jonkun verran viileämpää, joskin sielläkin päivisin n. 24-27'c ja iltaisin vähän päälle 20. Sielläkin näki kevääntulon hyvin, jacaranda oli juuri puhjennut kukkaan ja se oli aivan mahtavan violettikukkainen puu! Ei sellainen haalea niinkuin kotoinen syreeni vaan oikein kunnon violetti! Harmi, että oli pilvistä kun olin järvellä kameran kanssa.

Kas kas, marraskuu vaihtui jo. No jos tätä tahtia eli noin kerran viikossa-parissa saan tänne laitettua matskua niin hyvä. Ainakaan tääl Madagascaril ei nyt kovin hyvin nettiin pääse...

Lopuksi vielä kuvia mun seuraavista sukelluskokeiluista vielä Mauritiukselta...Näitä tulee vielä lisää jahka pääsen taas sellaisille mestoille!

Halaus ja juokaa kaakaota lämpimiksinne!

2 kommenttia:

  1. Moikka Tiina!

    Joo hyvältä näyttää, etenki kun täällä alkaa pakkanen tehdä jo tuloaan... Kyllä noissa maisemissa vois itsekin piipahtaa etenkin jos tollasta majoitusta on tarjolla 10e/yö!

    Pientä kommellusta näyttää sulla tulevan eteen mut sehän vasta kuulunkin matkailuun jos mikä!

    Ei tässä muuta, menen lämmittelemään sormia lieden ääreen...

    Voi hyvin,
    Sampo

    VastaaPoista
  2. Voi kettu. Tuli lämpökateus.

    On kyllä hienoa, miten jaksoit tähän niin pitkään panostaa ja näyttääkin siltä että oli täysin sen arvoista.

    Täällä tosiaan on jo pikku pakkasia, mutta sataminen on sentään loppunut. Eiköhän kohta pidä pitää jo ensimmäiset pikkujoulutkin.

    Mutta ihania uintikelejä täältä uimahallin kupeelta.

    Pus,
    Hanna-Maija

    VastaaPoista