lauantai 31. tammikuuta 2009

Fucking hot


Saavuin juuri Melbourneen Alice Springssistä aussejen Outbackista keskeltä kuuminta Australiaa! Ja nyt yövyn kaverin sohvalla jonkun aikaa ja kiertelen Melbournea, kivaa vaihtelua välillä niin jaksaa sit taas hillua vuorilla ja jäätiköillä Uudessa-Seelannissa.

Joo eli Alice Springssissä otin kolmen päivän reissun Uluru- Kata Tjuta- kansallispuistoon, aboriginaalien pyhille maille. Kaikenkaikkiaan se oli tosi hyvä reissu vaikka meno oli paljon helpompaa kuin aiemmilla trekkauksilla- meillä oli bussi ja kaikki oli jotenkin enemmän järjestetty...Ja ihmisiäkin oli porukassa 20! Mut meidän opas oli mahtava, Jess, joka piti stand-up-showtaan auton ratissa ja käytännössä koko ajan. Mukana oli myös kiva korealainen journalistityttö, pari saksalaista poliisia ja paljon hoiva-alalla olevia saksalaisia australianmatkaajia...Muutenkin saksa on ollut varsin edustettuna täällä Ausseissa!

Herättiin joka aamu siinä neljän-viiden välillä ja katsottiin auringonnousuja ja nukuttiin tähtitaivaan alla. Tässä jotain kuvia matkan varrelta:

Tämä muuten ei ole Uluru, vaan toinen yksityisomistuksessa oleva kukkula matkan varrelta!

Oli mielenkiintoista huomata et Outback näyttää aika paljon Madagascarin keskiosolta... Suurin ero ehkä on se et ausseissa on pusikkoa kaikkialla. Puskat peittävät punaisen maan lähes kauttaaltaan kun Madagascarilla on lähinnä ruohoa ylängöillä... Myös kasvillisuuden vaihtelut ovat pienempiä- eli Australiassa joutuu kulkemaan hurjan paljon pidemmän matkan ennenkuin maisema muuttuu vähääkään. Mekin istuttiin autossa varmaan kaikenkaikkiaan yli 1200km Alice Springssistä Uluruun, Kata Tjutalle ja Kings Canyonille.

Täällä on kuulemma kolmenlaista säätä: Hot, Bloody hot tai Fucking hot ja meille sattui tää fucking hot. Se oli itseasiassa niin kuuma et se särki mun kameran! Ainakin tajus et kuinka paljon mä tarviin mun kameraa, kun kärsin suunnattomasti loppureissusta, kun lähellä Uluru-Kata Tjutaa, itseasiassa juuri sen alueen sisäpuolella ajettaessa näin uniikkeja paikkoja ja täydellisiä kuvauskohteita, valkokeltaista ruohoa erisävyisten vihreiden sävyttämänä ja erilaisia harmahtavia heinäpuskia ja punaisia kumpuja, joissa kuivia puita. Muut kameroiden kanssa eivät huomanneet näitä ollenkaan ja mä vain kiemurtelin tuskastuneena penkilläni ja tuijotin ulos. Pah. Ostan kyllä uuden täältä Melbournesta vaikka rahat olis kuinka vähissä!

Tää maisema tappoi mun kameran. Kukkula oli nimetty heartstroke hilliks. Ja se oli kyl ehdottomasti kuumin kohta mun reissusta! Mut oli se upeakin... Olin ainut meidän ryhmästä, joka halus kivuta sinne ja kipusin sen aika nopeasti ylös (jonka aikana join 1,5l vettä viilentääkseni itseäni.)

Tässä iltoja tähtitaivaan alla, kokkausta ja ötököitä!

Heinäsirkkoja oli paljon erilaisia, sellaisia suomen perussirkkoja ja sit paljon suurempia ja eri värisiä! Nää oli jotain 6-7cm, mut isoimmat oli jotain reilut 12cm ja ne muuten ponkaistessaan naamalle tömähti aika kovaa! Yks oli itseasiassa pudonnut tomaattisosepurkkiin ja kun yritin noukkia sen sieltä niin se potki raivolla tomaattisosetta silmiin!

Tässä Kata Tjutalta.


Tässä mun lookki trekiltä. Heh. Koin valaistuksen arabimaiden vaatetuskäytäntöjen hyödyllisyydestä! Olin ajatellut et hunnut on vain kuumuuden takia vaan eikö mitä, tärkeämpi syy vielä saattaakin olla pirulliset kärpäset, jotka yrittää tunkeutua nenään ja silmiin ja suuhun! Monilla oli verkkohatut päässä, mut tää toimi kyl yhtä hyvin ja oli selkeesti coolimman näköinen. Mitkään hyttyskarkoitteet ei auttaneet, turha edes yrittää niitä.

Matkalla takaisin päin pysähdyttiin vessatauolle hurjassa taas yli 40 asteen helteessä ja parkkipaikalle kurvasi keskellä kuivaa aavikkoa korealainen mies polkupyörällään nuuskamuiskkushattu päässä. Hänellä oli tarkoituksenaan pyöräillä Australian halki Tasmaniaan ja sieltä Uuden-Seelannin läpi Chileen ja Brasiliaan, väliamerikan halki Yhdysvaltojen kautta Kanadan pohjoisosiin. Hän oli aloittanut reissunsa muistaakseni Vladivostokista ja hän oli pyöräillyt jo Venäjän halki ja todella monen aasian maan kautta Australiaan. Kun meidän porukasta yksi brasilialainen antoi osoitteensa hänelle niin hän kertoi olevansa niillä kulmilla parin vuoden päästä. Wau!

Joo ja oon muuten huomannu et pilvet on kauniinpia ääriolosuhteissa!

Tässä vielä pari kuvaa Alice Springssistä. Se kaupunki ei itsessään ollut kovin mielenkiintoinen, mut olihan tää kokemus viettää tällaisessa kuumuudessa muutama päivä!

Ja tässä vielä mahtavat suolajärvet lentokoneesta matkalla Melbourneen!


Ja vielä siitä sukeltamisesta.

Siel veden alla oli kyl ihan mahtavaa ja odotan jo kovasti Cook-saaria josko siellä sit taas ainakin kokeilee sukeltaa! Kuulin et siellä on tosi hyvät näkymät kans! Jee! Mun teki mieli ottaa kuvia erikoisista korallien muodoista, oikeastaan erityisesti niistä, jotka ei näyttäneet koralleilta lainkaan...Mut eiköhän niitä viel kerkee. Oi, mut siellä on kyl niin paljon nähtävää ja koettavaa!!!

Tässä toisen oppilaan kameralla otettu kuva musta märkäpuku päällä! Itseasiassa mulle ei löytynyt ihan sopivan kokoista (ylläri, heh) joten mulla oli sopiva lyhyt märkäpuku alla ja sit lämpöö antaan vielä toinen vähän liian suuri kokopitkä päällä- mut ei kyl tullut kylmä, mikä oli loistavaa!


Meille itseasiassa sattui aikamoiset säät ihan parille ekalle päivälle, kun lähistöllä Sulawesilla oli ollut se myrsky, joka varmaan oli myös Suomen uutisissa- eli n. 200 ihmistä kuoli- ja sen myrskyn rippeitä oli vielä meillekin. Eli virtaukset ja aallot oli tosi kovia kun tehtiin kaikkia sukellusharjoituksia, jotka normaalisti tehdään "swimming pool-like conditions". Mut ei se silloin tuntunut pelottavalta eikä olosuhteisiin kiinnittänyt huomiota juuri ollenkaan kun ekoja kertoja otti maskia pois veden alla ja teki pelastusharjoituksia.

Itseasiassa kun mun piti uida joku 15m veden alla ilman maskia niin me Annikan (ope) kans mentiin se matka varmaan kahdessa sekunnissa ja se roikkui köydessä ja piti toisella kädellä musta kiinni kun mä tein sitä harjoitusta. Heh, mut hyvin se meni- niinkuin kaikki muutkin. Meitä oli muutenkin vain kaksi meitä oppilaita et saatiin tosi private-opetusta!

Ja muuten tuntui helpoilta vikat sukellukset kun tulikin aivan mahtavan kirkasta ja tyyntä! Ja syvimmät sukelluksethan oli siis 18 metriin asti... Jee!

Jes, eiköhän tässä tältä erää:-) Moi taas!

1 kommentti:

  1. Heippa Tiina tyttöseni!

    Olet näköjään kerennyt nähdä kaikenlaista ;) Mietin aina joskus mitähän siulle kuuluu ja hyvin näyttää menevän. Kaikkea hyvää, toivottavasti vielä joskus törmätään.

    Toivoopi Sonja

    VastaaPoista