lauantai 14. helmikuuta 2009

Savunhajuinen Melbourne.

Täällä ympäristössä palaa vieläkin ne uutisissa olleet bushfiret. Tosi surullista, 181 on jo kuollut ja kuumaa säätä on taas tulossa eli ei niistä ihan heti eroonkaan päästä.


Säät on kyl ollu tosi kummalliset lähipäivinä- silloin kun palot syttyi oli +46,3 ulkona, uusi lämpöennätys täällä Victorian maakunnassa ikinä! Edellinen enkka oli vuodelta 1939! Aavikolta puhalsi kuivaa ja kuumaa ilmaa kaupunkiin ja puistojen nurmet oli kuivan keltaisia ja puista kopsahteli lehdet maahan ruskeina. Sinä päivänä vaan istuttiin Markin, Davidin ja Mian kaa sisällä ja katottiin leffoja aircond täysillä!

Ja seuraavana päivänä lämpötila romahti 20 ja 12 asteen välille...Oho! Ja seuraavana 17'c...Jolloin päädyin hakeen merinovillakalsarit kaupasta!...No kidding! Lähdin sieltä Great Ocean Roadille muumaks päiväks ja siellä oli 16 astetta ja hyytävä tuuli ja mä kävelin ekana päivänä lähemmäs 20km merenrantaa Lornesta Kenneth Riverille asti...Joka kyllä oli aivan mahtavaa viimasta huolimatta! Mut kyllä mulla olikin melkein kaikki mukana olleet vaatteet päällänikin. Viimeiset 4kk kun oon läpsytellyt flip-flopeissa ja mekoissa kaikki päivät...;-) (Johon kyl palasin jo takaisin, hehe!)

Tässä joitain kuvia the Great Ocean Roadilta:

Great Ocean Road kyl täytti odotukset, vaikken mennytkään sitten niin pitkälle et olisin nähny itse pääkohteen, 12 apostolia. Yövyin pari yötä Lornessa ja yhden Apollo Bayssä. Molemmat oli viehättäviä pikkukaupunkeja joiden ympärillä oli pajon kävelyreittejä ympärilläolevaan Otwayn kansallispuistoon. Mut itseasiassa ihan kävely meren rannassa oli mulle se must-juttu siel. Iltaisin tuli rupateltua muiden reissareiden kanssa, joukossa oli jopa yks suomalainen Kate Kotkasta! Ja Japaniin sain kutsun kirsikankukkien aikaan:-)


Tämä koalakarhu tallusti metrin päästä mua pitkin kahvilan asfalttipihaa. Toisia näin nuokkumassa puissa.

Viehättävän kotoisa hostelli Apollo Baystä:

Yhdellä puolalaissyntyisellä tytöllä oli urheiluauto, jolla huristeltiin läheisille vesiputouksille vikana päivänä. Mutta itseasiassa Lombokin putousten jälkeen se oli varsin vaatimaton- mutta reitti sinne oli ihana! Metsä on Australiassa edelleen tosi vaikuttava, niitä eukalyptus- ja saniaispuita kaikkialla!

Mitäs muuta Melbourne-täytteiseen pariviikkoiseen kuuluu? Ainakin hyviä leffoja ja dokumentteja, maailman parasta kotitekoista jätskiä (maistoin neljää makua, ne oli tehty samana päivänä luomumansikoista!!!), vähän klubbailua, Jack Danielson-whisky-limujuomia, pitsikoristeisia taloja (tää jos jokin on musta tosi Melbournea! Pitsikoristeita on kirkoissa, designtuotteissa, koruissa...), uimista, pikkuisia pingviinejä (aiemmin kuva rannalle ajautuneesta yksilöstä), puistoistuskelua, valokuvanäyttelyä, kokkailua, patjallanukkumista, Klaus-koira, uuden kameran (G10, jossa parannettuja toimintoja, jeh) testailua...

Tällä kertaa tuntuu etten ole tehnyt kovin kummoisia juttuja, aika peruselämistä ollut. Huomenna autan Markia (kuva yllä) ja kuvaamaan heidän juttuja mun uudella kameralla! Kiva tuntea olonsa hyödyliseks täällä!

Tässä kuva talosta, jossa asustelen tällä hetkellä:

Ja tässä taikomaani pizzaa! Kiitti Leena-muru taasen tästä reseptistä, sovelsin sitä hieman ja sain kovasti kehuja ;-)

Joo, eipä täs kummempii tällä kertaa, valoisaa talvenjatkoo teille villasukkakansalle sinne pohjoiselle pallonpuoliskolle!

Uusi-Seelanti täältä tullaan :-D!

1 kommentti:

  1. Kyl näyttää tutulta! Ihanaa, että sait uuden kameran. Tuo talokin näyttää ihan kun se ois silloisesta naapurista. Tsemppiä Uuteen Seelantiin.

    VastaaPoista