torstai 11. joulukuuta 2008

Jozi, Oz

No niin, kolmannessa paikassa jo sitten viime kirjoituksen, terveisiä Darwinista!

Ulos mennessä on sama fiilis ku menis kylppäriin just sen jälkeen, kun toinen on ollu puol tuntii kuumassa suihkussa! Mut ah, ei tää kuumuus ja kosteus taida tähän loppua, päinvastoin - huomenna vuorossa Bali!

Papukaijat pitää ihan helvetinmoista älämölöä iltaisin kaupungin puissa. Desibelilukemat alkaa olla jo kesäkonsertin luokkaa kun lähelle menee. Erikoista nähä muuten isoja papukaijaparvia lentelemässä ympäri kaupunkia, niinkuin lokkeja suomessa.

Darwinin lähellä olis parikin kivaa luonnonpuistoa, mut no kaikkea ei voi saada eikä mulla nyt taida olla tosiaankaan varaakaan kaikkiin päähänpistoihin. Oon uiskennellut iltaisin hostellin uima-altaalla auringon jo laskettua ja testaillut vedenalauskuvausta jälleen. Tällä kertaa sain apulaisia mukaan:

Täytyy kyl kuvata enemmän ihmisii! I like it!

Johannesburgissa asustelin lähiössä, hostelli oli kyl viihtyisä, mut muuten siitä paikasta ei jäänyt paljon käteen. Soweto-alueella kävin kiertämässä ja keskustassa lyhyesti. Apartheid-museossa olisin halunnut käydä, mutta se jäi nyt tällä kertaa... Mut jos joku pisti silmään siel niin piikkilangat! Niit oli joka talon ja lastentarhan ympärillä...

Tää oli hostellista.

Ja tältä Johannesburg pääasiassa näytti....


Mut tää ilmiö oli siisti ylläri! Kuun vieressä Venus ja jupiter!


Ja sit Australia!

Sydneyssä viivähdin neljä päivää, paljon tuli tehtyy siellä. Tapasin Aaronin, jonka olin tavannut Madagascarilla, katsottiin mm. drag-esityksiä siistillä homoclubilla ja se vei mut myös lauttamatkalle Manly beachille:-) Mahtavaa kun oli paikallinen opas niin pääs heti kaupungin sykkeeseen paremmin mukaan! Hämmästyksissäni sain myös huomata et mun turkoosit kukka-flip-flopit ei sellaisenaan meinannu kelvata mihinkään baariin...


Ensifiilikset Australiasta on positiiviset. Sydney on tosi nätti ja siisti kaupunki! Ja yleisfiilikseltään ystävällinen; naureskelin kylteille botanical gardenissa, joissa luki tyyliin et "kaikille innokkaille puunhalaajille tiedoksi et surullista kyllä tätä puuvanhusta on jo halattu liikaa..." Ja junissa oli käännettävät penkit, mahtavaa! Saa itse valita kummin päin istuu ja jos on vaikka neljän hengen seurue niin ei kun vaan kääntää penkit vastakkain.


Ja aloin oppia taas kävelemään kaduilla, ohitus tapahtuu täällä aina vasemmalta puolelta. Kiertelin Sydneytä pitkin ja poikin ja söin ihania kasvissusheja ja smoothieita pitkästä aikaa...Ah!

Ja tässä aamupalaihmeitä lentokentältä!


Tässä muuten yksi Sydneyn kaupunginosista, asustelin tän lähellä...Kreisejä nimiä on aussien kartat pullollaan!


Lähdin myös junaretkelle Sydneyn ulkopuolelle kattoon Blue Mountainsseja ja yritin jo eksyäkin sademetsään! Heh ja hui. Hetkellisesti se ei naurattanu mut onneks en joutunut kirmaileen sademetsässä kun tovin, kun hukkasin hetkeksi polun... Yhdessä risteyksessä oli kaksi polkua, ja lähdin väärää pitkin kun kuuntelin kosken kuohua etsien vesiputousta mut sit se yllättäen pieneni olemattomaksi se polku ja katosi. Mut onneks löysin vielä lähtöpaikan.


Mut kannatti kyllä käydä siel- blue mountainssit oli hienot. Vaik aluks olin et voihan vee... miten turistipaikka se voi olla, kun laudoitetulla kävelyreitillä menee matto päällä sademetsässä? Ja puhumattakaan köysiradasta, kun mentiin rotkon yli lasipohjaisella hissillä- lähtiessä soi star warssien musiikki...

Mut itse metsä oli vaikuttava, korkeampi kuin Madagascarilla, ja siis selkeästi kuiva sademetsä taas tällä kertaa (näin sekä kostean et kuivan sademetsän aiemmin.) Ja vuoret oli siniset, koska eukalyptuspuista erittyy öljyä ilmaan.

Ja siis tuon turistiosuuden lisäksi siellä oli paljon polkuja kuljettavana ihan itsekseen, pisimmät yli 20km siellä sademetsässä.

Ja ei suinkaan ihmeelliset kasvit tähän loppuneet!


Ja täs viel joulun odotusta täältä;-)


Heip.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti